Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Zwartsluis

Isolatie en energiebesparing dankzij stucwerk

Redactie heerlen-stukadoor.nl, 7 augustus 2024
Huis omwikkeld in rode sjaal
Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf vertellen u graag meer over isolerend stucwerk.

Het behandelen van muren in een huis gebeurt vaak met stucwerk. Dit zorgt voor een strakke en gelijkmatige afwerking, waardoor de muren een uitstekende basis vormen voor verf of behang. Maar stucwerk is niet alleen praktisch en mooi, het is ook buitengewoon duurzaam!Dit artikel beschrijft de voordelen van stucwerk in relatie tot isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Heerlen

Een grote groep mensen associeert duurzaamheid voornamelijk met het upgraden van de isolatie of het verwarmingssysteem. Echter, het is voordeliger om het stucwerk en de isolatie gelijktijdig aan te pakken. Het parallel toepassen van deze technieken zorgt voor een samenwerking die voordelig is.

Wanneer u zowel isolatie als stucwerk simultaan laat uitvoeren, wordt er een hogere mate van isolatie bereikt dan enkel stucwerk. Dit is vanzelfsprekend veel duurzamer. Stuc draagt bij aan het verhogen van de thermische massa van een muur en vormt zo een aanvullende isolatielaag. Op deze manier wordt voorkomen dat de kou de woning binnendringt en effectief buiten gehouden wordt.

Bovendien is het minder ingrijpend en sneller dan diverse andere duurzame mogelijkheden. Professionele stukadoors werken nauwkeurig en er is geen hak- of breekwerk vereist bij het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Op deze manier kunt u rustig de eerste stappen zetten in het verduurzamen van uw woning, zonder dat dit al te grote gevolgen heeft.

Hoe stucwerk bijdraagt aan energiebesparing in uw woning

Specifieke soorten stucwerk zijn uitermate geschikt voor isolatie. Als u van plan bent stucwerk en isolatie simultaan aan te brengen, is het belangrijk om vooraf het juiste stucwerk te kiezen. Er zijn verschillende alternatieve opties beschikbaar, afhankelijk van waar en hoe u van plan bent te stucen.

Indien u wenst te stucen op de buitenmuur en tegelijkertijd isolatie wilt aanbrengen, is gevelisolatie stucwerk de meest geschikte keuze. Dit specifieke stucwerk is geschikt voor diverse ondergronden, bijvoorbeeld baksteen en beton, en is ontworpen om de thermische massa van de buitenmuur te verhogen, met als resultaat verbeterde isolatie. Dit stuc zorgt ervoor dat de kou van buiten beter wordt afgeweerd en minder snel binnendringt.

Mocht u meer flexibiliteit wensen in uw stuc- en isolatiewerkzaamheden, dan kan geëxpandeerd polystyreen, oftewel (EPS) stucwerk, een geschikte optie zijn. Het stucen met EPS bestaat uit een basislaag van EPS-schuim en een bovenlaag van stucwerk. Het schuim wordt aan de muur bevestigd en bedekt met een laag stuc.

Door deze combinatie ontstaat een hoge isolatiewaarde en dat maakt het een geliefde optie. Bovendien zijn er tal van keuzes bij het ontwerpen van deze stuc-isolatie combinatie. Het is daarom uitstekend geschikt voor moeilijk gevormde muren en interieurs.

Een solide aanpak voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit type stucwerk kan gebruikt worden op zowel binnen- als buitenmuren. Dit is een traditionele methode die al een tijdlang in gebruik is.

Kalk werkt op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk, aangezien het de thermische massa van de muur verhoogt. Kalk bevat van nature isolerende eigenschappen, waardoor dit gebeurt. Naast het isoleren ziet kalk er ook nog eens mooi uit, wat een extra voordeel biedt.

Stucwerk voor geoptimaliseerde energie-efficiëntie

Een aanzienlijke verbetering van de isolatie wordt bereikt door stucwerk. Dit kan ertoe leiden dat u geld bespaart op energiekosten. Hier vindt u informatie over het verminderen van uw energieverbruik.

Wanneer u kiest voor isolatie stucwerk, verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw woning en bespaart u waarschijnlijk al op energiekosten. Het stucwerk heeft invloed op de thermische massa van de muur, waardoor uw huis in de zomer koel blijft en in de winter de warmte behouden blijft. Hierdoor hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak aan te springen om uw huis te verwarmen, wat ervoor zorgt dat u de kosten van het isolatie stucwerk sneller kunt terugverdienen.

Op het moment dat u ervoor opteert om uw gevel te isoleren met stucwerk, kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een subsidie. De ISDE-subsidie omvat ook gevelisolatie als subsidiabele maatregel, waardoor u een deel van de kosten vergoed krijgt door de overheid. Dit leidt tot een vergoeding voor het verduurzamen van uw woning, inclusief isolatie via stucwerk, wat resulteert in meer financiële ruimte.

Stucen en isoleren op hoog niveau met vakmanschap van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Gezien het niet alleen gaat om het stucen van een muur, maar ook om isolatiewerkzaamheden, is vakmanschap essentieel. Gelukkig kunnen onze stukadoors hierbij helpen. Vakmanschap en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel bij ons bedrijf.

Deskundigheid is een vereiste als u een subsidie wilt ontvangen. Neem contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1459 voor deskundig advies, vragen of het maken van een afspraak. Voor verdere assistentie zijn wij beschikbaar.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1459 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.