Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Zwartsluis

Instructies voor het gebruik van vulmiddel bij kleine beschadigingen aan uw stucwerk

Redactie heerlen-stukadoor.nl, 19 juni 2024
Beschadigingen muur
Vind hier de beste tips om zelf stucwerk te repareren.

Dankzij stucwerk creëert u strakke, egale muren waarop u probleemloos kunt schilderen of behangen. Na verloop van tijd kunnen er scheurtjes in het stucwerk ontstaan als gevolg van grote temperatuurverschillen, wat vervelend kan zijn. U hoeft niet gelijk een specialist in te schakelen voor het repareren van scheurtjes in het stucwerk. Lees hier handige tips en trucs om zelf het herstel van uw muren uit te voeren.

Een handige truc voor het herstellen van kleine beschadigingen in het stucwerk is het gebruik van vulmiddel. Er zijn verschillende soorten vulmiddelen verkrijgbaar, die elk geschikt zijn voor verschillende klussen en voorkeuren. Lees hier alles over de beschikbare opties van vulmiddelen en hoe u ze effectief kunt toepassen om uw stucwerk te herstellen.

Er zijn meerdere varianten van vulmiddelen, zoals poedervormig, direct klaar voor gebruik, hard of elastisch. Informeer bij de bouwmarkt of een stukadoor over de beste optie. Het wordt aangeraden om ruim in te kopen aangezien het moeilijk is te schatten hoeveel product u zult gebruiken.

Vulmiddel is ideaal als u lokale kleinere beschadigingen aan het stucwerk wilt repareren. Ter voorbereiding van de reparatie moet u de beschadiging voorbereiden door afbladderende verf of uitstekende kalk nabij de scheur te elimineren. Een plamuurmes is ideaal voor deze taak.

Voor het opknappen van smalle scheurtjes is het handig om ze iets verder uit te krabben. Hiervoor is een V-vormige verfkrabber een handig gereedschap. Op deze manier hecht het vulmiddel beter aan de ondergrond waarop u het aanbrengt!Denk eraan om ook de ruimte rondom de scheur goed te reinigen door ontvetting en stofvrij te maken.

Als u de beschadiging een beetje nat spuit, zal het vulmiddel beter hechten omdat de muur minder opzuigt. Afhankelijk van het vulmiddel dat u hebt aangeschaft, bereidt u dit voor of legt u het klaar voordat u de scheur bevochtigt. Zo is alles klaar voor gebruik.

Het vullen van de scheur met vulmiddel kan het beste worden gedaan met een plamuurmes. Zorg ervoor dat u het mes zorgvuldig langs de muur beweegt om de scheur volledig te vullen. Na het vullen van de scheur met vulmiddel is het belangrijk om overtollig materiaal direct te verwijderen.

Op deze manier zal het vulmiddel mooi opdrogen. Wees voorzichtig; vulmiddel kan krimpen als het droogt. Mogelijk moet u de scheur 2 á 3 keer bijvullen.

Zodra alles goed opgedroogd is, kunt u de laatste imperfecties wegschuren zodat de muur weer egaal oogt. Let op: het vulmiddel kan op een andere manier opdrogen dan de rest van het stucwerk. Besluit u de muur opnieuw te schilderen, dan kan het gebeuren dat de verf anders uitslaat. Informeer bij een stukadoor voor de beste oplossing.

Nieuwe pleisterlaag

Het komt voor dat uw stucwerk op veel verschillende plekken in de muur ernstige schade heeft. Wanneer dit voorkomt, komt een dunne nieuwe pleisterlaag over de hele muur goed van pas. Voor dit type werkzaamheden komt pleister in poedervorm goed van pas.

Met de juiste aanwijzingen kunt u zelf het pleister bereiden voor op de muur. Let goed op de handleiding en zorg voor de correcte verhoudingen water, poeder, enzovoort om klontvorming te vermijden en het pleister er netjes uit te laten zien op de muur. Zo krijgt u geen klonten en ziet het pleister er goed uit op de muur.

Het voorbereiden van de beschadiging is noodzakelijk voordat u aan de reparatie begint. Dit betekent dat alle uitsteeksels en oneffenheden worden verwijderd en de muur grondig wordt gereinigd. Het is bij een nieuwe pleisterlaag belangrijk dat u de gehele muur ontvet en stofvrij maakt.

Zorg voor een strakke muur door het pleister met een plakspaan egaal aan te brengen. Neem kleine hoeveelheden pleister en strijk het netjes af om oneffenheden te voorkomen. Verdeel het pleister opnieuw over de muur met een afstrijkmes voor een egale uitstraling.

Het is noodzakelijk zorgvuldig te letten op welke beschadiging het is en op wat voor muurBij serieuze schade is het voordat u de pleisterlaag aanbrengt soms essentieel om een voorstrijkmiddel te gebruikenDit zorgt ervoor dat het pleister perfect aansluit op de muur

Als het pleister helemaal droog is, kunt u de muur schuren op de gewenste manier. Dat is geheel afhankelijk van de hoeveelheid oneffenheden die aanwezig zijn op de muur. Bij behang is een lichte schuuractie voldoende, voor verf vereist de muur een gladde afwerking.

Schakel een vakman in voor het herstel van uw stucwerk

Indien gewenst, kunt u de reparatie laten verzorgen door een professionele stukadoor die het gewenste resultaat zal garanderen. Mocht u vragen hebben met betrekking tot stukadoors, reparaties of andere kwesties, of als u een afspraak wilt maken, helpen wij u graag verder!Voor het verkrijgen van meer informatie of het maken van een afspraak, kunt u E.S. Schilders & Afbouwbedrijf bereiken via 085 106 1459.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1459 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.