Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Plafond stucen Heerlen Wij staan in Heerlen voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Zwartsluis

Plafond stucen Heerlen

Voor zowel nieuwbouwwoningen als renovatieprojecten is het plafond stucen een essentieel onderdeel. In de regio Heerlen staan onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf klaar om hoogwaardig stucwerk te leveren voor zowel nieuwbouwhuizen als renovaties. Bij ons krijgt u plafonds met een strakke afwerking, geheel afgestemd op uw wensen.

Bij ons is service een prioriteit en we bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn. Wilt u meer inzicht krijgen in de voordelen van een plafond stucen en de uiteenlopende mogelijkheden? Laat u verrassen door onze mogelijkheden voor plafond stucen in Heerlen en omstreken, lees verder!

Zoekt u een adviesgesprek toegespitst op uw situatie? Heeft u een vraag? Bel onze vakmensen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf op 085 106 1459. Een offerte zonder verplichtingen aanvragen kan natuurlijk ook.

Een prachtig gestucte ruimte.
Onze stukadoors helpen u graag met plafonds stucen.

Plafond stucen kosten

Het stucen van uw plafond geeft uw interieur een aanzienlijke upgrade. Het zorgt voor een stijlvolle, moderne look en verhoogt de duurzaamheid van uw woning. Het is logisch dat u de exacte kosten per m2 wilt weten voor het stucen van een plafond.

De uiteindelijke kosten voor het stucen van een plafond kunnen door verschillende factoren variëren. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kunt u terecht bij onze specialisten van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Wij voorzien u graag van een advies op maat. U bereikt ons op 085 106 1459.

Verschillende factoren bepalen de kosten van plafond stucen. De omvang van het plafond is slechts één van de factoren die de prijs beïnvloeden. In onderstaand overzicht ziet u welke factoren de prijs van plafond stucen beïnvloeden.

 1. Type stucwerk
  Zoals eerder aangegeven zijn er diverse soorten stucwerk beschikbaar voor uw plafond. Elke stucsoort heeft unieke voordelen en kosten. Doorgaans is spackspuitwerk de meest kosteneffectieve keuze. Sierpleister aanbrengen is vaak de duurste per m2.
 2. Oppervlakte en omvang
  De totale grootte van het plafond is een factor in het vaststellen van de kosten. Bij grotere plafonds is de prijs per vierkante meter vaak voordeliger, gezien het grotere oppervlak. Voor projecten van kleinere omvang zijn de kosten per m2 vaak hoger, dit komt door de grotere voorbereidingskosten.
 3. Het voorbereiden van de ondergrond is belangrijk
  De staat van het plafond speelt een rol in de hoeveelheid voorbereiding die nodig is. Met een egaal en schoon plafond bespaart u geld; de stukadoor kan er direct aan beginnen. Indien beschadigingen aanwezig zijn in het plafond, moeten deze eerst worden hersteld wat extra kosten met zich brengt.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De lokatie van uw woning en de bereikbaarheid van het plafond kunnen de prijs beïnvloeden. Het bereiken van moeilijk toegankelijke locaties vergt meer tijd en inspanning. Wanneer het plafond hoog of lastig bereikbaar is, zullen de arbeidskosten stijgen.
 5. Materialen
  Om een uitstekende kwaliteit van het stucwerk te garanderen, worden diverse materialen door de stukadoor ingezet. Een hoger plafond zal de inzet van extra steigers en materialen betekenen. Als gevolg hiervan zullen de kosten voor het materiaal stijgen..

Bovengenoemde invloeden zorgen ervoor dat de kosten voor plafondstucwerk sterk kunnen variëren. Houd rekening met al deze elementen wanneer u uw droomproject start. Neem tijdig advies van onze vakmannen van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in acht.

Voordelen van plafond stucen

Met een strak en glad plafond is een kamer helemaal verzorgd. Stucwerk kan tevens helpen om oneffenheden, naden en schade te verbergen, wat resulteert in een strakke afwerking. Behalve dat een plafond dat gestuct is plezierig is om naar te kijken, brengt het nog meer voordelen met zich mee:

 • Duurzaamheid: U hoeft zich geen zorgen te maken over slijtage, want het stucwerk blijft lang mooi. Zo verzekert u zich van vele jaren woonplezier. Tevens biedt het een extra beschermlaag tegen vocht, wat belangrijk is in vochtige ruimtes zoals badkamers en keuken.
 • Verbeterde isolatie: Het aanbrengen van stucwerk op uw plafond kan de isolatie van uw woning versterken, wat energie-efficiëntie bevordert. Een bijkomend voordeel van stucwerk is dat het de akoestiek binnen uw huis bevordert. Het stucwerk zorgt er ook voor dat de akoestiek binnen de woning beter wordt. Hierdoor wordt geluidsoverlast gereduceerd.
 • Weinig onderhoud: Een plafond stucen zorgt voor eenvoud in onderhoud. Stof en vuil kan zonder moeite worden verwijderd. Het herstellen van kleine beschadigingen gaat snel.

Proces van plafond stucen

Het aanbrengen van stucwerk op een plafond is een uitdagende klus die nauwkeurigheid en vakmanschap vergt. Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben een jarenlange staat van dienst en uitgebreide vakkennis. Dit is ons stappenplan voor het stucen van uw plafond:

 • Voorbereiding: de ruimte wordt klaargemaakt door de vloeren en meubels af te dekken. Het plafond wordt vrijgemaakt van vuil, stof en losse delen. Alle schade wordt hersteld om een gelijkmatige oppervlakte te realiseren.
 • Een volgende stap is het aanbrengen van een grondlaag. De eerste stap is het aanbrengen van een grondlaag, zodat het stucwerk niet loslaat. De grondlaag zorgt ervoor dat het stucwerk stevig blijft en niet gaat bladderen.
 • Met alle voorbereidingen achter de rug, kan nu het stucwerk worden aangebracht. Het stucwerk wordt met behulp van een spaan in dunne laagjes aangebracht om vervolgens te drogen. Dit proces wordt meerdere keren herhaald, afhankelijk van de temperatuur in de omgeving en het soort stucwerk dat aangebracht wordt.
 • Afwerking: Het afwerken van het plafond doen we na het aanbrengen van de eindlaag. Dit gebeurt door middel van het schuren en polijsten. Afhankelijk van uw wensen kan er nog een decoratieve afwerking aangebracht worden.

Soorten stucwerk voor het plafond

Wanneer u kiest voor het stucen van het plafond, kunt u kiezen uit verschillende soorten stucwerk. Ieder type stucwerk heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. We sommen de bekendste opties voor u op:

 • Pleisterwerk: levert een vlak en strak oppervlak op. Hierdoor krijgt uw interieur een moderne finish. Het is makkelijk te reinigen, perfect voor verf of behang.
 • Spacken: is een budgetvriendelijke keuze voor het stucen van het plafond. Met een machine kunnen we bij spackspuiten snel grote oppervlaktes behandelen. Het stucwerk heeft een korrelige afwerking en is beschikbaar in diverse tinten.
 • Sierpleister: kan worden toegepast op muren en plafonds. Het beschrijft alle typen pleisterwerk die een textuur hebben. Een veelgebruikte keuze is spachtelputz.

Plafond stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Stucwerk op het plafond vereist vakmanschap en expertise. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf vindt u precies wat u nodig hebt. Wij garanderen hoogwaardig stucwerk dankzij onze uitgebreide ervaring.

Wij kiezen altijd voor hoogwaardige materialen als we het stucwerk aanbrengen. Wij blijven altijd goed geïnformeerd over de laatste technologische vernieuwingen. Uw plafond gaat met onze zorg jarenlang mee zonder enige problemen.

Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf denken we graag met u mee bij vragen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of vul simpelweg ons vrijblijvende offerteformulier in. Bel ons op 085 106 1459 om gelijk met een stukadoor te spreken, wij helpen u graag telefonisch verder.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Kan elk plafond met stucwerk bedekt worden?

U kunt stucwerk aanbrengen op materialen zoals gipsplaten, fermacell en beton. Houten ondergronden zijn niet geschikt voor direct stucwerk. Vooraf zullen gipsplaten bevestigd moeten worden.

Hoe voer je het stucen van een plafond uit?

Het is mogelijk om uw eigen plafond te stucen, maar voor een egaal en strak eindresultaat is veel technische vaardigheid en ervaring noodzakelijk. Voor een mooie afwerking raden wij aan om een professionele stukadoor in te schakelen. Op deze manier bent u verzekerd van een mooi afgewerkt resultaat.

Hoe lang duurt het om een plafond te stucen?

De tijdsduur is afhankelijk van de grootte van het project en het gekozen stucwerk. Het volledige proces, inclusief droogtijd, duurt doorgaans 1 tot 2 weken. Vervolgens kan de ruimte worden gebruikt.

Wat betaal je per m2 voor het stucen van een plafond?

Dit wordt beïnvloed door verschillende aspecten, zoals de grootte van het plafond. De keuze van materiaal en mogelijke extra toevoegingen zijn ook van belang. Voor een precieze prijsopgave is het verstandig een vakman in te schakelen.

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Heerlen
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1459

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.