Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Zwartsluis

Woonkamer stucen Heerlen

Zoekt u een ervaren stukadoor in Heerlen en omstreken? Dan is E.S. Schilders & Afbouwbedrijf de ideale keuze. Hoogwaardig stucwerk leveren wij tegen redelijke prijzen.

Zijn er zichtbare bulten of gaten in uw muur? Zijn er gaten of barsten in de muren? Heeft u last van vochtige muren door lekkage of schimmel?

Onze specialisten staan gereed om uw woonkamer een nieuwe look te geven met ons topkwaliteit stucwerk. Lees meer op deze site over de verschillende opties voor woonkamer stucen in Heerlen, onze werkwijze en de kosten. Heeft u advies nodig? Bel naar 085 106 1459 of vraag een kosteloze prijsopgave aan.

Woonkamer met stucwerk met haardvuur en schilderij.
Laat de woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf en sta versteld van het nette resultaat.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Voor het stucen van uw woonkamer kunt u kiezen uit diverse stucvormen. Verken onze site om de juiste stucvorm te vinden die bij uw wensen en stijl past. Een beknopt overzicht van de vier bekende stucvormen vindt u hieronder:

 1. Spacken:
  Spacken wordt uitgevoerd door een nieuwe stuclaag met een spuitmachine aan te brengen. Dit maakt het mogelijk om snel een groot gebied te behandelen. In de meeste gevallen wordt dit in 2 lagen aangebracht op het te behandelen oppervlakte.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz onderscheidt zich doordat het voorzien is van marmerkorrels. Dit resulteert in een muur met een grove, korrelige structuur. Het geeft een consistente korrelstructuur en is onderhoudsvriendelijk.
 3. Behangklaar stucen:
  Bij het behangklaar maken van uw muur zorgen we ervoor dat de muur zo wordt bewerkt dat u meteen behang kunt aanbrengen. De muur heeft nog niet de gewenste gladheid. Dit is inderdaad zo bij sausklare muren.
 4. Sausklaar stucen:
  Als uw muren sausklaar zijn, kunt u deze direct verven. De stukadoor zet een dunne laag stuc op de muur. Wanneer dit droog is, kunt u meteen verf aanbrengen. U kunt de verf meteen op de muur aanbrengen wanneer het stucwerk gedroogd is.

Werkwijze woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het stucwerk in uw woonkamer uitvoeren kost aardig wat tijd. Het is begrijpelijk dat u benieuwd bent naar wat u kunt verwachten. Onze vaklieden bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf houden zich aan een gestructureerde aanpak en werken volgens de geldende hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen.

In de eerste fase van het proces komt de stukadoor bij u langs om de opties te bekijken en u een schatting van de kosten te geven. De ruimte wordt precies opgemeten en we beoordelen de conditie van het plafond en de muren. Loszittende onderdelen worden indien nodig weggehaald en beschadigingen worden met gips gerepareerd.

De vloer en nabijgelegen obstakels zoals stopcontacten worden zorgvuldig afgeplakt ter bescherming van de ruimte. Daarbij moet de muur grondig gereinigd worden om te zorgen dat er geen oneffenheden in het stucwerk terechtkomen. Op de hoeken van de muur worden stucbeschermers gezet, wat zorgt voor een nette afwerking.

Met de ruimte gereed voor stucen, brengt de stukadoor een primerlaag aan. De primer maakt dat het stucwerk goed vastzit aan de muur of het plafond in de woonkamer. Het stucmiddel kan worden gemixt zodra de primer volledig droog is.

Water met gips wordt met een mortelmixer gemengd tot een consistent mengsel. Het op de muren zetten van stucwerk vraagt veel werk en geduld. Het zorgvuldig aanbrengen van het stucwerk op de muur doen we met een troffel en raapbord.

De muur wordt bekleed met gelijkmatig verdeeld stucwerk. De grootste oneffenheden worden met een reilat verwijderd, zodat de stukadoor de muur vlak kan maken. De eindafwerking van de muur wordt gedaan door deze te spacken en te schuren met een spons.

Bent u benieuwd naar de details van het proces? Heeft u vragen over het proces van het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Belt u gerust met onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1459 voor meer informatie of advies.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Houd in uw planning rekening met de droogtijd van het stucwerk. Een gemiddelde kamertemperatuur tussen 10 en 20°C zorgt ervoor dat 1 millimeter stucwerk per dag droogt. Bij een stuclaag van 3 millimeter kan het drogen ongeveer 3 dagen duren; ventilatie in de woonkamer helpt dit proces te versnellen.

Wat kost een woonkamer stucen in Heerlen?

De uiteindelijke kosten voor het stucen van uw woonkamer worden door verschillende factoren bepaald. Onze stukadoors staan klaar om u te helpen met een duidelijke kostenraming. Hieronder een overzicht van de verschillende factoren die invloed hebben:

 • Materialen
  Een breed scala aan materialen wordt gebruikt door de stukadoor tijdens zijn werkzaamheden. U moet hierbij denken aan het gereedschap dat de stukadoor hanteert, zoals een pleisterspaan voor het afwerken van de muren. Ook de materialen die rechtstreeks op de muren en/of het plafond worden gebruikt, behoren hiertoe.
 • Verschillende typen stucwerk
  Zoals bovenstaand toegelicht, kan het type stucwerk de kosten beïnvloeden. Over het algemeen is spacken de voordeligste manier van stucen. Het gebruik van spachtelputz brengt vaak hogere kosten met zich mee.

 • Arbeidskosten
  Met arbeidskosten bedoelt men de kosten die in rekening worden gebracht door de stukadoor voor zijn werkzaamheden. Zijn personeel en hij maken ook kosten die de stukadoor moet dekken. Schommelingen in het uurtarief komen door landelijke bepalingen.
 • Moeilijkheidsgraad
  Voor een stukadoor is het stucen van een plafond zwaarder werk dan het stucen van een muur. Omdat de stukadoor boven zijn hoofd werkt, Als er een groot plafondoppervlak gestuct moet worden, stijgt de moeilijkheidsgraad en daarmee ook de totale kosten.
 • Aantal vierkante meters
  Als de te stucen oppervlakte toeneemt, zullen ook de kosten hoger worden. Echter loopt de prijs per m2 vaak terug naarmate je meer oppervlakte laat bewerken. Hoe groter de te stucen oppervlakte is, hoe lager de kosten per vierkante meter zullen zijn.
 • Regio
  De regio waar de werkzaamheden plaatsvinden, bepaalt de prijs van het stucwerk. In grote stedelijke gebieden betaalt u doorgaans meer voor stukadoors dan in de omliggende rustige steden. Het aanbod van stukadoors in grote steden is laag terwijl de vraag naar hun diensten groot is.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Een ruime, rechte kamer is eenvoudiger voor een stukadoor dan een kamer met veel hoeken. De prijs kan variëren als de kamer veel hoekjes en kleine ruimtes bevat. Kleine hoekjes stucen vereist extra tijd van een stukadoor.
 • Staat van het plafond
  De huidige conditie van het plafond en de muren beïnvloedt de uiteindelijke kosten. Wanneer de huidige staat niet ideaal is, zal de stukadoor deze verbeteren. De stukadoor maakt hiervoor ook kosten, welke verwerkt worden in de eindprijs.

Wilt u weten welke kosten u kunt verwachten voor uw geval? Voor een gepersonaliseerd overzicht kunt u bellen met onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 085 106 1459. Er zijn vele mogelijkheden. Ontvang persoonlijk advies.

Uw woonkamer in Heerlen laten stuken door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het stucen van uw woonkamer biedt uw woning een langdurige toegevoegde waarde. Bent u op zoek naar iemand die u deskundig en persoonlijk advies kan geven? Dan heeft E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Heerlen precies wat u nodig heeft!

Onze professionals waarborgen superieur vakwerk zonder de kwaliteit te verminderen. Aarzel niet om uw vragen en wensen te delen door contact op te nemen via 085 106 1459 of vraag een Vraag hier een offerte aan. Zo bent u altijd precies op de hoogte!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Heerlen

Zelf stucen, kan dat?

Zelf stucen is mogelijk met de juiste voorbereiding, kennis en materialen. Deze arbeidsintensieve klus wordt echter veelal onderschat. Voor een topresultaat schakelt u een ervaren stukadoor in.

Hoeveel tijd neemt woonkamer stucen in beslag?

Het stucen van een woonkamer neemt doorgaans 1 tot 3 dagen in beslag, afhankelijk van de grootte van de woonkamer. Reken erop dat elke millimeter aangebracht stucwerk een dag droogtijd vereist. Het duurt rond de 3 dagen voor een stuclaag van 3 millimeter helemaal droog is.

Wat maakt stucen prijzig?

Stucen van een woonkamer vergt veel tijd en de stukadoor gebruikt verschillende materialen om het werk te voltooien. Stukadoors hebben een fysiek veeleisend beroep, en het vergt veel tijd om perfect afgewerkt stucwerk te leveren. Dankzij deze investeringen krijgt u het mooiste stucwerk dat vele jaren meegaat.

Wat is het tarief van een stukadoor?

De kosten voor een stukadoor kunnen sterk variëren, afhankelijk van uw regio en het type stucwerk dat uitgevoerd moet worden. Voor een juiste prijsraming is het verstandig om advies in te winnen bij een vakman. Op deze manier heeft u duidelijk inzicht in de kosten die komen kijken bij de realisatie van uw droominterieur.


E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Heerlen
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1459

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.