Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Heerlen, hoofdvestiging Zwartsluis

Spachtelputz Heerlen

Onze vaklieden bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben ervaring met diverse soorten stucwerk klussen. Zo ook het aanbrengen van spachtelputz aan muren en plafonds. Ontdek hieronder meer over spachtelputz, de diverse opties en de kosten.

Graag meer informatie? Contacteer onze stukadoors telefonisch op 085 106 1459. Wij verschaffen u graag meer informatie!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een type stucwerk waarin marmerkorrels zijn verwerkt. Dit is een variant van Sierpleister die op muren, wanden en plafonds wordt aangebracht. Het levert een prachtige decoratieve afwerking op. Deze soort stucwerk heeft een grove textuur en een gelijkmatige korrelstructuur. Spachtelputz is robuust en eenvoudig te onderhouden. Het wordt vaak toegepast in huizen en kantoren.

De grootte van de korrels kan aangepast worden. De marmerkorrels in spachtelputz zijn beschikbaar in verschillende diktes, waarbij de korrel de uitstraling van het interieur bepaalt. Bij het aanbrengen van spachtelputz varieert de dikte meestal van 1 tot 4 millimeter.

Grove muur met witte spachtelputz
E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Heerlen helpt u bij het aanbrengen van diverse soorten spachtelputz.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Veel voordelen komen kijken bij het toepassen van spachtelputz in uw interieur. Dat spachtelputz hoog aangeschreven staat onder stucafwerkingen, is niet zonder reden. Lijst van voordelen:

 1. Dit stucwerk is bijzonder slagvast en gaat lang mee.
 2. Spachtelputz kan in een scala van kleuren worden aangebracht, wat u veel opties biedt.
 3. Het kan zowel op muren binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden.
 4. Directe aanbrenging van gekleurde spachtelputz betekent dat overschilderen niet nodig is.
 5. Spachtelputz is eenvoudig in het onderhoud en kan makkelijk met water worden gereinigd.
 6. Het is makkelijk te reinigen met water, waardoor het een praktische keuze is voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes.

Hoeveel kost spachtelputz?

In de meeste stucwerkprojecten is het zo: hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten per vierkante meter. Het is waarschijnlijk voordeliger om het hele huis in één keer met spachtelputz te laten stucen. Het aanbrengen van stucwerk kost veel tijd en inspanning; u kunt dit met een gerust hart overlaten aan de stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

De prijs hangt af van hoe groot het oppervlak is, waar in huis het komt en welke kleuren u eventueel wilt toevoegen. Wilt u een prijs schatting voor uw huis, neem dan telefonisch contact op via 085 106 1459. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staan onze vakmannen klaar om een inspectie uit te voeren en u zekerheid te verschaffen.

Kleurenvariatie van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Zoals eerder benoemd is het voordeel van spachtelputz dat het een breed en divers inzetbaar materiaal is. Heeft u liever een fraaie kleur op uw muren? U hoeft zich geen zorgen te maken, want met een pigmenttoevoeging kunt u eindeloos met kleuren experimenteren.

Pigment toevoegen aan spachtelputz zorgt ervoor dat de kleur langer behouden blijft. Bij schade is het niet meteen duidelijk dat er een stuk mist. Zelfs het onderliggende pleister heeft dezelfde kleur.

Spachtelputz verwijderen

Onder bepaalde omstandigheden moet spachtelputz verwijderd worden, zoals bij beschadiging. Het kan ook zijn dat er leidingen of stroomkabels in de muur vervangen dienen te worden en de muur opnieuw moet worden dichtgemaakt. Wellicht is de huidige stijl niet meer geschikt voor uw interieur.

Welke aanleiding u ook heeft, spachtelputz kan altijd verwijderd worden. Indien de spachtelputz nog goed op de muur zit, wordt het aangeraden om eroverheen te stucen. Het wegschaven van spachtelputz is een heel gedoe en kost aardig wat tijd. De manieren om dit te doen zijn:

 • Door middel van afsteken
  Bij deze werkwijze wordt met behulp van een afsteekmes de spachtelputz als het ware van de muur geschraapt/gehakt. Aangezien spachtelputz erg stevig is, kan het verwijderen ervan resulteren in beschadigingen aan de muur of het plafond. Bij het verwijderen is er een grote kans dat u de muur of het plafond beschadigt.
 • Verwijdering door schuren
  Met een schuurmachine kan spachtelputz gemakkelijk weggeschuurd worden. Hier komt veel stof bij vrij. Zorg voor uw eigen veiligheid door altijd een veiligheidsbril en mondmasker te dragen.
 • Stoomtechniek.
  Een manier om spachtelputz te verwijderen is door gebruik te maken van stoom. Een afstoomapparaat helpt het stucwerk zacht te maken, waardoor het afsteken van de muur minder moeite kost. Let op dat de ondergrond van de muur van belang is.
 • Niet iedere ondergrond is geschikt voor deze behandeling. Gipswanden kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen stoom, wat kan resulteren in ernstige beschadigingen.
 • Door te stucen
  Zo kan men op de meest efficiënte wijze de muren weer mooi glad en strak krijgen. In tegenstelling tot de bovengenoemde opties, geeft deze aanpak weinig werk en rommel en elimineert het risico op beschadigingen aan de muur.

Gaat u voor een strak resultaat met zo min mogelijk kans op beschadigingen? Ga ervoor om de muur opnieuw te laten stucen. Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf denken wij graag met u mee met onze vakmannen.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Wordt spachtelputz nog wel gebruikt?

Ondanks dat spachtelputz in de jaren '80 veel bekendheid vergaarde, blijft het vandaag de dag een geliefde keuze. Of het populair is of niet, hangt meer af van persoonlijke smaak dan van de tijd.

Welke verschillen zijn er tussen sierpleister en spachtelputz?

De verschillen tussen beiden zijn beperkt. Sierpleister omvat verschillende soorten waaronder spachtelputz.

Hoeveel jaar kunt u genieten van spachtelputz?

Spachtelputz heeft als belangrijkste eigenschap dat het erg lang mee gaat. Spachtelputz is een stootvast materiaal en gaat daardoor jaren mee.

Is spachtelputz geschikt voor schilderen?

U kunt spachtelputz in verschillende kleuren toepassen, zodat de kleur al vooraf is bepaald. Wanneer u later toe bent aan iets anders, is het fijn dat u over de spachtelputz kunt schilderen.


Gerelateerde pagina's

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Heerlen
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1459

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.